Ga meteen naar de inhoud
Ga naar het identificatieformulier

Werk vinden

Om uw beroepsproject te concretiseren moet u heel wat stappen ondernemen en het gesprek met de rekruteerder voorbereiden om hem te kunnen overtuigen.

Werk zoeken

Naast de "klassieke" benaderingen – antwoorden op vacatures  en spontaan solliciteren – zijn er nog andere interessante mogelijkheden:

  • Plaats uw cv op de website van Wheelit. De website van Wheelit is de geprivilegieerde rekruteringswebsite voor personen met een handicap in België;
  • Neem contact op met interimkantoren. Zij kunnen een springplank vormen voor vast werk en ze bieden de mogelijkheid om ervaring op te doen;
  • Maak gebruik van uw netwerk: breng uw persoonlijke en professionele omgeving op de hoogte van uw project.

Bij de overheid solliciteren

Een job bij de overheid valt ook te overwegen. De federale overheid, de gewesten en de gemeenschappen zijn verplicht om 3 % personen met een handicap tewerk te stellen. Vooraf wordt er een selectieprocedure georganiseerd door Selor. Daarna wordt de rekrutering overgenomen door de vragende dienst. Selor zorgt dat de voorafgaande selectieproeven pedagogisch aangepast zijn in functie van handicaps, zodat iedereen evenveel kans heeft bij de selectieprocedure.