Ga meteen naar de inhoud
Ga naar het identificatieformulier

Het cv: een leven in enkele zinnen

Een cv is noodzakelijk, maar niet voldoende om te worden aangeworven. Hoewel het cv onvoldoende is voor een definitieve beoordeling van kandidaten, vormt het wel uw toegangsticket voor een cruciale etappe: het sollicitatiegesprek.

Wat houdt het in? Het komt erop aan om in enkele lijnen (één pagina voor pas afgestudeerden, twee voor ervaren kaderleden) en op een overtuigende manier de hoogtepunten van een professioneel en persoonlijk leven samen te vatten. Om niet in de verleiding te komen "alles te willen zeggen", houdt u het best voor ogen dat een rekruteerder gemiddeld 30 seconden (maximaal één minuut) besteedt aan het lezen van een cv!

Vermeld de essentie, maar niet meer

Vergeet niet dat Wheelit het u gemakkelijker maakt om onbevangen over uw handicap te praten.

Vermeld daarom uw handicap (pdf) (nieuw venster) om te anticiperen op de vraag naar de inrichting van de werkplek en om uw gesprekspartner voor te bereiden op het gesprek. Vooral omdat de bedrijven die hun vacatures op Wheelit.be publiceren, openstaan voor diversiteit.

Belicht ook uw interesses buiten het werk (hobby’s, sport, passies, ...). Het geeft de rekruteerder extra informatie over uw persoonlijkheid en biedt hem de kans om een warmer en spontaner sollicitatiegesprek voor te bereiden.

De vormvereisten

  • Kies voor duidelijkheid (pdf) (nieuw venster) en eenvoud.
  • U vermeldt uw identiteit en uw persoonsgegevens (adres, telefoonnummer, mail) zodat de rekruteerder contact met u kan opnemen.
  • Een alinea met de functie die u wilt uitoefenen, gevolgd door uw ervaring in dat domein en uw doelstellingen op maximaal drie regels.
  • Verder mogelijke rubrieken als uw vaardigheden, ervaring, opleiding, talen, informatica en interesses.
  • Foto: wel of niet bijvoegen? Aan u de keuze!
    Een foto waarop uw handicap te zien is (pdf) (nieuw venster), kan de rekruteerder helpen bij het relativeren en accepteren. Het biedt ook de gelegenheid om de persoon boven de handicap te plaatsen.